Today.ua

Булінг у школі: шестикласника побили за програш на змаганнях

В одній із шкіл на Кіровоградщині шестикласники побили свого однокласника за те, що через нього команда провалила шкільну естафету.

"Розборки, хто кому неправильно кинув м'яч. Хто не спіймав м'ячик. Ця емоція трошки заспокоїлася після уроку, але вона відбилася негативно в позаурочний час", – розповіла класний керівник Наталія Смелік.

У результаті бійки, хлопчик потрапив у лікарню зі струсом мозку та забоями.

"У дитини були на обличчі синці, вище скроні, по щелепі. Голова була повністю в гематомах. Доторкнутися до голови було неможливо", – каже мама постраждалого хлопця Марина Хрипта.

За словами батьків, в школі їх сина цькують вже не перший місяць. Батьки говорять, що з дитини не припинили знущатися навіть тоді, коли хлопця виписали з лікарні, де він після побиття пробув два тижні.

Мама одного з хлопців, які побили Михайла, виправдовує свого сина та винним в тривалому конфлікті вважає саме потерпілого. Хоча і свого сина за бійку начебто покарала.

Батьки Михайла звернулися до поліції та сподіваються, що винних покарають. Перевести дитину до іншої школи вони не можуть, бо у селі тільки одна школа з одним шостим класом.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла законопроект про протидію булінгу. За цькування в навчальних закладах вчителям загрожує від 850 гривень до 1700 гривень.

Раніше повідомлялося, що нетверезий поліцейський у столиці вкрав у 12-річної школярки телефон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ