Today.ua

“Буду захищати незалежність церкви“: Зеленський зустрівся зі Вселенським патріархом Варфоломієм

У Стамбулі відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського і Вселенського патріарха Варфоломія. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначається, що Варфоломій вкотре підтвердив підтримку територіальної цілісності України. Зеленський, у свою чергу, висловив йому подяку за підтримку.

"Наша спільна цінність – життя людини. І це головне для мене, особливо зараз, коли я став президентом України. Влада не повинна втручатися в церковні справи, я захищатиму незалежність церкви", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, після інавгурації Вселенський Патріарх Варфоломій привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України.

“Переконливі схвалення і підтримка, які ви здобули від співвітчизників під час голосування, дійсно є свідоцтвом надії і довіри до вас та дозволяють продовжити вести вашу величну країну до ще більших висот і розширених горизонтів у майбутньому”, – йдеться в листі.

Вселенський патріарх Варфоломій у своєму листі додав, що з задоволенням спостерігає за прогресом і оновленням, які Україна здобуває день за днем, а також висловив впевненість щодо "харизми і адміністративних здібностей" Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ