Today.ua

“Буде рекордно низька ціна на газ“: в уряді обіцяють суттєве зниження тарифів

Ціна на газ в Україні має істотно знизитись вже в цьому місяці. Про це заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель, передає пресслужба відомства.

За його словами, сниження тарифів на газ відчують звичайні українські споживачі. Падіння ціни відбудеться за рахунок підписанню договору про транспортування газу і стабілізації на ринках. Завдяки такому документу, за словами Оржель, в цьому кварталі платіжки будуть набагато меншими.

"В лютому, в березні, влітку – буде рекордно низька ціна на газ, адже нам вдалося стабілізувати ситуацію на ринку газу", - сказав міністр.

Оржель наголосив, що зменшення ціни на газ дало можливість переглянути тарифи на розподіл, які не переглядалися вже дуже тривалий час.

"Це зроблено для того, щоб оновити інфраструктуру, адже від цього теж залежить, чи зможуть українці якісно отримувати газ безпосередньо у себе в будинках", - зазначив Оржель.

Нагадаємо, раніше директор інтегрованого газового бізнесу НАК “Нафтогаз України” Андрій Фаворов заявив, що цьогоріч тепла погода вплинула і на об’єми постачання газу, тож тарифи на блакитне паливо мають стати нижчими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ