Today.ua

“Буде кримінальна відповідальність“: в МОЗ розповіли, як каратимуть за невиконання постанови про карантин

Невиконання постанови про карантин, введений по всій Україні через загрозу розповсюдження коронавірусу, передбачає кримінальну або адміністративну відповідальність. Про це заявили в Міністерстві охорони здоров’я України.

Сьогодні, 12 березня, на брифінгу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що центральні та місцеві органи виконавчої влади мають щодня звітувати МОЗ про стан виконання карантинних заходів.

"В постанові уряду про карантин чітко прописано, що центральні та місцеві органи виконавчої влади в Україні будуть щодня звітувати міністерству охорони здоров’я про стан виконання постанови про карантин. МОЗ зводитиме цю інформації і подаватиме її Кабміну з певними пропозиціями. Для цього створили цілодобовий штаб, який буде працювати. Подаватимемо пропозицію щодо того, як потрібно реагувати на тих, хто не виконує постанови Кабміну. Це буде адміністративна і кримінальна відповідальність", – сказав Ляшко, коментуючи ситуацію щодо незакриття шкіл на карантин у Харкові.

Нагадаємо, рішення про впровадження карантину по всій Україні було прийнято Кабміном вчора, 11 березня. Карантин вводиться з сьогоднішнього дня, 12 березня, і триватиме до 3 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ