Today.ua

Британія запідозрила спецслужби РФ у ще двох убивствах

Детективи, що розслідують отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері, підозрюють росіян у скоєнні ще двох убивств на території Великої Британії. Про це повідомляє The Times.

За відомостями видання, офіцери управління Скотланд-Ярду вважають, що співробітники ГРУ приїжджали до Британії в той час, коли відбувалися "підозрілі" смерті.

Мова йде про бізнесмена Олександра Перепеличного, який помер у 2012 році під час ранкової пробіжки біля свого будинку в передмісті Лондона. Відомо що Перепеличний допомагав британським спецслужбам розслідувати російські фінансові потоки. Медична експертиза після його смерті показала наявність у  шлунку бізнесмена отруйну речовину, що міститься в рідкій китайській рослині Гельземіум.

Другий смертельний випадок пов'язаний із смертю підприємця Скотта Янга, який випав із вікна своєї квартири в центрі Лондона.

Як повідомлялося, Великобританія сподівається заручитися підтримкою з боку Франції та Німеччини щодо введення нових санкцій проти керівників  Збройних сил Росії у "справі Скрипалів". 

Нагадаємо, Литви має намір включити в санкційний список осіб, які брали участь в акті агресії проти українських військових кораблів у Керченській протоці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ