Today.ua

“Брудна маніпуляція“: Кличко відхрещується від допиту в ДБР

Міського голову Києва Віталія Кличка викликали на допит у Державне бюро розслідувань, який має відбутися у п'ятницю, 26 липня. Очільника столиці допитуватимуть у межах кримінального провадження щодо законності використання комунальних земель міста Києва.

"Те, що Кличка викликали на допит, це є перша ластівка. Я впевнений, що має бути дана оцінка законності таких рішень, як лізинг метро-вагонів, міст через Дніпро, Шулявський шляхопровід, ще багато-багато справ, по яких правоохоронні органи мають запитати у Кличка, яка була його роль у всіх корупційних злочинах, які там були вчинені", - прокоментував ситуацію депутат Київради Ілля Сагайдак.

Сам мер столиці стверджує, що інформація, яка розповсюджується проти нього – "брудна маніпуляція".

За словами Віталія Кличка, цю інформацію нібито "вкинули" юристи екс-заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича – Андрія Портнова, а згодом з його ж подачі розповсюдили ЗМІ.

"Андрій Портнов - юрист, колишній заступник глави адміністрації президента-втікача Януковича, а тепер - новоявлений "викривач", - не може не знати, що ця "справа" лопне, як мильна булька. І інспірована вона тільки заради медіаефекту", - додав мер.

Він також висловив переконання, що ДБР швидко розбереться із ситуацією, що склалася.

У вівторок, 23 липня, Андрій Портнов на своїй сторінці у Facebook написав про те, що Віталія Кличка викликають на допит щодо справи про розкрадання київської землі. Цю інформацію підтвердила речниця ДБР.

"Було викликано на допит у встановленому законом порядку", - розповіла речниця ДБР Анжеліка Іванова.

Раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження у справі "скляного мосту Кличка". Працівників КП “Інженерний центр” (виконавчий орган КМДА) підозрюються в розтраті або перевищенні службових повноважень, за що їм загрожує від 7 до 12 років в’язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ