Today.ua

Боєць Нацгвардії відбив селезінку товаришу по службі

Старший солдат однієї з військових частин Національної гвардії, розташованої у місті Тернополі, систематично застосовував фізичне насилля до іншого солдата-строковика, який на момент конфлікту проходив службу лише два місяці. Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

У грудні 2018 року, діючи у порушення статутних відносин, старший солдат протягом кількох днів періодично завдавав удари кулаком в груди постраждалому, а згодом бив у ділянку, де розташована селезінка.

Внаслідок цього солдат строкової служби отримав травму живота у вигляді розриву селезінки, що згодом призвело до видалення травмованого органу.

Дії старшого солдата кваліфіковані як "порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості, що спричинили тяжкі наслідки" (ч.1 та ч. 3 ст. 406 Кримінального кодексу України).

Кримінальне провадження скеровано до Тернопільського міськрайонного суду. У разі доведення вини бійцю Нацгвардії загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, правоохоронні органи затримали військовослужбовця Національної гвардії України у Львівській області за підозрою у збуті наркотичних засобів.

Також ми писали, що у Тернопільській області серед військовослужбовців Нацгвардії зареєстрований спалах кору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ