Today.ua

Борщ з копченим салом: старовинний рецепт неймовірно пікантної страви

Борщ вміє готувати кожна українська господиня, проте іноді хочеться спробувати щось новеньке. Для тих, хто віддає перевагу м'ясному бульйону, пропонуємо зробити страву ще більш пікантною, і приготувати борщ з додаванням копченого сала. Смак страви вас приємно порадує. В ньому ви відчуєте і насиченість, і пікантний аромат. Приготуйте борщ за нашим рецептом і ви самі здивуєтеся результату! Рецепт розрахований на 10 порцій.

Інгредієнти:

Для початку готуємо м'ясо. Нарізаємо яловичину шматками по 2-3 сантиметри, кладемо в каструлю і додаємо головку ріпчастої цибулі. Ставимо бульйон на вогонь і варимо близько години.

Починаємо готувати основну частину будь-якого борщу - зажарку. Ріжемо на сковорідку копчене сало, натираємо буряк і моркву, додаємо цибулю, і все добре перемішуємо. В кінці додаємо томатну пасту, і обсмажуємо ще хвилину.

Додаємо зажарку в наш бульйон, шаткуємо капусту і, коли борщ стане бурякового кольору, кладемо капусту в каструлю. Через 15 хвилин додаємо картоплю скибочками по 0,5 см і доварюємо борщ ще 15 хвилин.

Готовий борщ подаємо зі сметаною і зеленню! Смачного!

Раніше повідомлялося, що можна додавати в борщ замість сметани, для тих, кому цей продукт протипоказаний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ