Борщ вміє готувати кожна українська господиня, проте іноді хочеться спробувати щось новеньке. Для тих, хто віддає перевагу м'ясному бульйону, пропонуємо зробити страву ще більш пікантною, і приготувати борщ з додаванням копченого сала. Смак страви вас приємно порадує. В ньому ви відчуєте і насиченість, і пікантний аромат. Приготуйте борщ за нашим рецептом і ви самі здивуєтеся результату! Рецепт розрахований на 10 порцій.
Інгредієнти:
- буряк - 500 г;
- копчене сало-150 г;
- яловичина - 300 г;
- картопля - 250 г;
- білокачанна капуста - 500 г;
- цибуля ріпчаста - 2 головки;
- томатна паста - 2 столові ложки.
- морква - 1 штука;
- сушена петрушка - 2 столові ложки;
- сметана 35% - 50 г;
Для початку готуємо м'ясо. Нарізаємо яловичину шматками по 2-3 сантиметри, кладемо в каструлю і додаємо головку ріпчастої цибулі. Ставимо бульйон на вогонь і варимо близько години.
Починаємо готувати основну частину будь-якого борщу - зажарку. Ріжемо на сковорідку копчене сало, натираємо буряк і моркву, додаємо цибулю, і все добре перемішуємо. В кінці додаємо томатну пасту, і обсмажуємо ще хвилину.
Додаємо зажарку в наш бульйон, шаткуємо капусту і, коли борщ стане бурякового кольору, кладемо капусту в каструлю. Через 15 хвилин додаємо картоплю скибочками по 0,5 см і доварюємо борщ ще 15 хвилин.
Готовий борщ подаємо зі сметаною і зеленню! Смачного!
Раніше повідомлялося, що можна додавати в борщ замість сметани, для тих, кому цей продукт протипоказаний.