Борщ готують у кожній українській родині, і рецептів його приготування не злічити на пальцях. Аромат і смак борщу залежить від кількості інгредієнтів, які кожна господиня бере за своїм смаком. Оригінальним виходить борщ з додаванням чорносливу. До того ж, це пісна страва. Якщо вам не знайомий смак такого борщу, пропонуємо ознайомитися з нашим рецептом і швидше приступити до приготування.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна - 200 г
- Квасоля біла (суха) - 200 г
- Чорнослив без кісточок - 100 г
- Буряк - 300 г
- Помідори - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 80 г
- Морква - 70 г
- Часник - 3-4 зубчики
- Олія рослинна - 20-30 мл
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Сметана (для подачі) - за смаком
Починаємо готувати наш борщ. Попередньо вам потрібно замочити квасолю холодною водою на 4-6 годин. Потім варимо квасолю на невеликому вогні близько 1 години.
Готуємо буряк. Для цього запікаємо овоч в духовці 1 годину при 180 градусах.
Помідори заливаємо окропом на пару хвилин, потім занурюємо їх в холодну воду, щоб легше було очистити їх від шкірки. Далі натираємо помідори на дрібній тертці.
Кладемо обсмажені овочі, помідори і чорнослив в каструлю з квасолею і варимо 5 хвилин.
Запечений буряк очищаємо і нарізаємо соломкою. Кладемо його в каструлю до інших інгредієнтів і варимо борщ ще 3-5 хвилин.
Натираємо на дрібній тертці часник, кладемо його в каструлю, додаємо за смаком сіль і перець. Варимо борщ ще кілька хвилин і залишаємо настоятися 10 хвилин.
Пісний ароматний борщ з чорносливом готовий! Можете подавати страву з грінками і прикрасити зеленню. На наступний день борщ настоїться і буде ще смачніше!
Смачного!
Раніше повідомлялося, який інгредієнт може зіпсувати смачний борщ.