Today.ua

Борщ вийде смачніше й ароматніше: ТОП-3 головних хитрощі

Борщ вийде смачним і наваристим тільки в тому випадку, якщо знати тонкощі приготування страви. Смак борщу у кожної господині відрізняється. Все залежить від того, які інгредієнти вона використовує. Згадайте смак борщу, який готували ваші бабусі? Ми розкриємо вам маленькі хитрощі, які допоможуть наблизитися до того самого кулінарного шедевру.

Порада №1

Запам'ятайте, не весь буряк для борщу потрібно підсмажувати. Щоб борщ вийшов смачніше, залиште третину овоча сирим. Цю частину буряка потрібно додати в борщ після капусти, і залишити покипіти на плиті ще 5 хвилин. Тоді ваш борщ буде насиченого червоного кольору.

Порада №2

Крім м'яса, для пікантності борщу, в нього слід покласти солоне сало. Заздалегідь подрібніть сало на м'ясорубці або дрібно наріжте ножем. 100 г сала на каструлю борщу буде достатньо, щоб борщ вийшов нежирним, але наваристим і ситим. Можна попередньо розтерти сало з часником, і також відправити у борщ. Подібні інгредієнти по-новому розкриють для вас смак страви!

Порада №3

У часи СРСР бабусі з приправ використовували тільки кріп і петрушку. Про базилік, розмарин і кінзу тоді ще ніхто не чув, і в борщ їх не додавали. Саме завдяки петрушці борщ виходить таким ароматним! Додайте зелень у каструлю з борщем не в самому кінці, коли страва вже готова, а на початку, разом з картоплею. Тоді петрушка встигне віддати борщу свій аромат і смак.

Раніше повідомлялося, як приготувати борщ з чорносливом за унікальним старовинним рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ