Традиційний український борщ можна готувати не лише на плиті, а й у мультиварці. Від цього смак страви не буде гіршим, і борщ вийде не менш насиченим. При цьому ви зможете скоротити час приготування борщу, якщо скористаєтеся сучасним електроприладом.
Борщ у мультиварці: рецепт
Інгредієнти:
- 400 г копчених свинячих ребер
- 250 г капусти
- 3 картоплі
- 1 морква
- 1 буряк
- 1 цибуля
- ½ ч. л. цукру
- ½ солодкого перцю
- 200 г томатів
- 2 ст. л. томатної пасти
- 3 чорного перцю горошком
- 2 запашного перцю горошком
- 2 лаврові листи
- 3 зубчики часнику
- 4 ст. л. соняшникової олії
- 2 л води
- сіль - за смаком
Чистимо картопля і ріжемо овоч невеликими кубиками.
Чистимо цибулю, дрібно нарізаємо. Потім беремо одну моркву та один буряк, ріжемо її соломкою.
З перцю видаляємо плодоніжку та насіння і ріжемо смужками.
Вливаємо у чашу мультиварки 4 ст. л. соняшникової олії та викладаємо туди перець, цибулю, моркву, буряк. Все добре солимо і ставимо режим смаження на 15 хвилин.
Ребра нарізаємо великими шматками і відправляємо в мультиварку до овочів.
Додаємо в чашу мультиварки порізані томати. Солимо за смаком. Можна додати трохи цукру.
Капусту ріжемо і відправляємо разом з картоплею у мультиварку. Вливаємо 2 л води та вмикаємо режим "Суп" на 40 хв.
Наприкінці приготування додаємо кілька зубчиків часнику для пікантності смаку. Готовий борщ подає зі сметаною та салом.
Смачного!
Раніше повідомлялося, що коштує борщовий набір у тимчасово окупованому Бердянську.