Today.ua

Борщ стане яскраво-червоним та наваристим: коли до страви потрібно додавати буряк

Борщ можна приготувати за різними рецептами, однак у багатьох випадках страва виходить не яскраво-червоною, а помаранчевою та неапетитною. Це відбувається через те, що буряк у процесі варіння втрачає свій колір. Щоб уникнути такої неприємності, потрібно знати про кулінарні тонкощі, які допоможуть приготувати ідеальне частування на обід чи вечерю.

Борщ завжди готується на м'ясному чи овочевому бульйоні. Можна відварювати м'ясо відразу у воді, а можна – попередньо обсмажити його на олії, після чого протушкувати разом із томатним соком. Знадобиться одна-дві склянки, залежно від обсягу каструлі.

Потім потрібно правильно приготувати засмажку. Візьміть сковороду і обсмажте нарізану цибулю із морквою, після чого додайте буряк і посипте чайною ложкою цукру. Так овочі карамелізуються і майбутня страва вийде цікавішою на смак.

Додайте в засмажку трохи перетертих помідорів або води, а також одну-дві чайні ложки лимонного соку. Цей інгредієнт допоможе зберегти насичений колір борщу та додасть йому необхідної кислинки.

Важливий момент – додавання засмажки. Її потрібно відправляти у каструлю максимум за 5-7 хвилин до повної готовності борщу. В такому разі буряк не виварюватиметься. Потім ємність потрібно закрити кришкою та залишити на кілька годин, щоб борщ настоявся.

Нагадаємо, як приготувати смачний борщ без м'яса та засмажки – за рецептом відомого кулінара Євгена Клопотенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ