Today.ua

Борщ може бути смачніше без сметани: знайдена корисна альтернатива

Смачний борщ важко уявити без сметани. Цей продукт додає страві особливого смаку та пікантності. Однак, є люди, які не їдять сметану, але їм хочеться відчути класичний смак борщу. В такому разі на заміну прийде гідна альтернатива, яка сподобається і веганам, і людям з проблемами відкладення солей і хворобами нирок.

Як замінник сметани, ви можете сміливо використовувати грецький або звичайний йогурт без добавок та ароматизаторів, свіжі вершки, кефір або навіть приготувати веганську сметану з кешью.

Будьте готові до того, що смак йогурту або вершків у страві буде відрізнятися від смаку сметани. Ці продукти менш жирні, але не менш пікантні. Якщо ви на дієті, і готуєте дієтичний борщ без м'яса, можете розбавити його смак знежиреним грецьким йогуртом, до складу якого входить менше калорій і холестерину, ніж навіть у нежирну сметану. Додавайте йогурт не в гарячий борщ, інакше він швидко згорнеться.

Кефір може стати відмінною альтернативою сметані. Його необхідно додавати в борщ або суп безпосередньо перед вживанням, коли страва трохи охолоне.

Якщо ви веган, тоді приготуйте веганську альтернативу сметани з сирих горіхів кешью, лимонного соку та яблучного оцту. Рецепт досить простий. Замочіть 1 склянку сирих кешью у воді і залиште на ніч. На наступний день подрібніть розм'яклі горіхи за допомогою блендера, додайте щіпку солі, 1 столову ложку лимонного соку і ½ столової ложки яблучного оцту. Всі інгредієнти добре подрібніть, і у вас вийде справжня сметана.

Раніше повідомлялося, який інгредієнт потрібно додати в борщ, щоб страва тиждень стояла в холодильнику і не скисла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ