Today.ua

Борщ може бути шкідливим: яких помилок важливо не припускатись при приготуванні страви

Борщ - традиційна українська страва, яка є дуже корисною, якщо правильно її приготувати. Втім, припускаючись деяких помилок у рецепті борщу, він може бути навіть шкідливим.

Лікарі довели, що тим, у кого спостерігаються проблеми з печінкою, червоний борщ їсти протипоказано.

При цьому гастроентерологи стверджують, що щавлевий борщ - найкорисніший для здоров'я людини.

"Зелений борщ" - найкраща їжа для профілактики і лікування проблем з печінкою. За словами медиків, щавлевий борщ, до складу якого входять морква, щавель, цибуля і сметана, набагато корисніший для печінки, ніж його аналог з томатною пастою і буряком.

Небезпека сметани

Зелений борщ без сметани вважається дуже небезпечним. Медики радять додавати до страви сметану, тому що вона нейтралізує велику кількість щавлевої кислоти.

Втім і переборщувати зі сметаною також не можна. Справа в тому, що у великій кількості сметана може бути небезпечною для людей, які мають проблеми з відкладення солей, а також цей продукт може навантажити нирки. Медики радять додавати сметану низької або середньої жирності.

Нагадаємо, раніше шеф-кухар Антон Самойлов назвав найголовнішу помилку господинь під час приготування борщу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ