Today.ua

Борщ без м'яса у Великий піст: покроковий рецепт смачної української страви

Пісний борщ може бути не менш смачним, ніж традиційна страва з м'ясом, достатньо лиш знати деякі секрети приготування. Кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився цікавим рецептом борщу, який можна їсти у Великий піст.

Знадобляться наступні інгредієнти:

Як приготувати пісний борщ

Одну морквину помийте і поріжте великими шматками. Цибулину розріжте навпіл. Овочі підсмажте на сковорідці - вони повинні трохи потемніти.

Буряковий квас зробіть заздалегідь: наріжте великими шматками 400 г буряка, укладіть його в банку, додайте 200 грамів цукру і залийте все водою. Прикрийте банку марлею і залиште на два тижні.

Воду доведіть до кипіння, покладіть туди підсмажені овочі, запашний перець, лавровий лист. Варіть овочевий бульйон близько 40 хвилин.

Болгарський перець і одну морквину наріжте великими кубиками. Цибулину наріжте середнім кубиком. Овочі підсмажте в рослинній олії, додайте роздавлені зубчики часнику і перець чилі.

Наріжте кубиками картоплю і сушені груші. Відправте їх в овочевий бульйон, попередньо діставши звідти вже зварені моркву і цибулю. Через 15 хвилин додайте зажарку і все перемішайте.

Капусту тонко нашинкуйте. Зніміть пісний борщ з вогню, додайте заправку, капусту, перемішайте. Потім додайте буряковий квас.

Зробіть просте тісто з води і борошна. Відривайте від нього невеликі шматочки і кидайте в борщ - так у страві з'являться "вушка".

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати пісний борщ з грибними “вушками”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ