Пісний борщ може бути не менш смачним, ніж традиційна страва з м'ясом, достатньо лиш знати деякі секрети приготування. Кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився цікавим рецептом борщу, який можна їсти у Великий піст.
Знадобляться наступні інгредієнти:
- 200 г борошна;
- 50 г сушених груш;
- 2 морквини;
- 2 цибулини;
- 100 г бурякового квасу;
- 20 г заправки для борщу;
- 150 г води;
- 150 г капусти;
- 1 корінь селери;
- 1 буряк;
- 1 болгарський перець;
- 3 картоплини;
- 2 зубчики часнику;
- запашний перець;
- лавровий лист;
- рослинна олія;
- перець чилі.
Як приготувати пісний борщ
Одну морквину помийте і поріжте великими шматками. Цибулину розріжте навпіл. Овочі підсмажте на сковорідці - вони повинні трохи потемніти.
Буряковий квас зробіть заздалегідь: наріжте великими шматками 400 г буряка, укладіть його в банку, додайте 200 грамів цукру і залийте все водою. Прикрийте банку марлею і залиште на два тижні.
Воду доведіть до кипіння, покладіть туди підсмажені овочі, запашний перець, лавровий лист. Варіть овочевий бульйон близько 40 хвилин.
Болгарський перець і одну морквину наріжте великими кубиками. Цибулину наріжте середнім кубиком. Овочі підсмажте в рослинній олії, додайте роздавлені зубчики часнику і перець чилі.
Наріжте кубиками картоплю і сушені груші. Відправте їх в овочевий бульйон, попередньо діставши звідти вже зварені моркву і цибулю. Через 15 хвилин додайте зажарку і все перемішайте.
Капусту тонко нашинкуйте. Зніміть пісний борщ з вогню, додайте заправку, капусту, перемішайте. Потім додайте буряковий квас.
Зробіть просте тісто з води і борошна. Відривайте від нього невеликі шматочки і кидайте в борщ - так у страві з'являться "вушка".
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати пісний борщ з грибними “вушками”.