Today.ua

Боротьба з кнопкодавством: у Зеленського хочуть впровадити голосування в Раді за відбитками пальців

У Верховній Раді 9-го скликання може з’явитися нова система голосування "Рада-4". Про це повідомив представник президента в українському парламенті, новообраний депутат від партії "Слуга народу" Руслан Стефанчук в ефірі одного з українських телеканалів.

За словами Стефанчука, нова система, на відміну від сенсорної кнопки системи "Рада-3", реагуватиме не на тепло руки нардепа, а на відбиток його пальця.

"Сьогодні ми вже піднімаємо питання про систему "Рада-4". "Рада-3" - це просто сенсорна кнопка, тобто реакція на тепло. Коли ж ми говоримо про "Раду-4", то це реакція на відбиток пальця депутата", - пояснив він.

Представник президента у парламенті зазначив, що наразі ведуться переговори з Інститутом прикладної математики і механіки НАН України, який має забезпечити технічну складову питання.

Крім того, наразі проводяться консультації з юристами щодо внесення відповідних змін до регламенту Верховної Ради. Стефанчук висловив сподівання, що нова система голосування буде готова до експлуатації після зимових канікул народних депутатів.

Раніше глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков повідомив, що народних депутатів 9-го скликання каратимуть штрафами за "кнопкодавство" та прогули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ