Today.ua

“Борг Януковича“: Україна виграла апеляцію в суперечці з Росією на $ 3 млрд

Сьогодні, 14 вересня, Апеляційний суд Англії задовольнив скаргу України в суперечці з Росією за єврооблігаціями на 3 мільярди доларів, які називають "боргом Януковича".

Як повідомляє ТАСС, Високому суду Лондона доведеться повернутися до розгляду боргової суперечки між Києвом і Москвою "в рамках класичного судочинства з урахуванням всіх політичних моментів справи".

Як повідомляли раніше Today UA, в червні 2015 року Президент України Петро Порошенко заявив, що борг в 3 млрд доларів, оформлений у вигляді євробондів у 2013 році, був російської хабарем Януковичу, який займав тоді пост президента. У свою чергу міністр фінансів Олександр Данилюк відзначав, що кредит на 3 млрд доларів, виданий Росією в кінці 2013 року, носив політичний характер і держава не повинна його повертати.

19 січня 2017 року Високий суд Англії провів заключний день слухань у цій справі. В ході засідання російська сторона наполягала, щоб їх позов розглядався не в рамках повномасштабного судового процесу, а в прискореному порядку, що передбачає презентацію позицій сторін і винесення рішення на основі дослідження фактів, тобто кредитної документації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ