Today.ua

Book Forum у Львові: назвали найкращі книги

На щорічному фестивалі Book Forum сьогодні оголосили результати головної книжкової премії - BookForum Best Book Award, повідомляється на офіційному сайті форуму.

Нагородження переможців проходило у Львівській національній філармонії. Заявки на участь в конкурсі подали 508 видань від 103 видавництв з усієї України. Журі засідало в трьох містах: Київ, Харків і Львів.

Головну премію отримали автори книги «Наш герб. Українські символи від княжих часів до сучасності" Андрій Гречило та Богдан Завітій. Спеціальна нагорода дісталася і видавництву «Люта справа» за перемогу в номінації "Свобода" - книга "В ізоляції. Повідомлення про Донбас", автор Станіслав Асєєв (Васін).

Серед книг-переможців в інших 16 номінаціях:

[gallery link="file" td_select_gallery_slide="slide" size="medium" ids="12784,12785,12786,12787,12788,12789,12790"]

Спеціальну нагороду в номінації «Місто» журі вручило книгам:

Нагадаємо, конкурс на здобуття премії Book Forum Best Book Award (до 2017 року - премія «Найкраща книга Форуму видавців») проходить щорічно з 1995 року в рамках Міжнародного книжкового форуму видавців у Львові (тепер - Book Forum).

На цьогорічному форумі пройшла акція підтримки кінорежисера і письменника Олега Сенцова, який голодує вже 130-й день.

«Ми залучаємо величезну кількість людей до цієї проблеми. Тільки громадою ми маємо право вплинути на ситуацію », - сказала програмний директор Book Forum-2018 Софія Челяк.

https://youtu.be/USHBspCJTG0

Раніше Today UA повідомляв, що Порошенко присудив премію "Українська книжка року" екс-раднику Ющенка.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ