Today.ua

Бойовики на Донбасі 15 разів обстріляли позиції ЗСУ

У суботу, 1 червня, збройні формування РФ 15 разів порушили режим припинення вогню, з них два рази застосувавши артилерійські системи калібру 122 мм та мінометів калібру 82 мм, які заборонені Мінськими угодами. Про це повідомляє прес-центр ООС.

Повідомляється, що усі випадки порушень режиму тиші сталися в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" у Донецькій області.

Обстріли позицій Об'єднаних сил двічі зафіксовано біля населеного пункту Новоселівка Друга – з артилерійських систем калібру 122 мм та озброєння бойових машин піхоти. Біля населеного пункту Піски бойовики обстріляли позиції ЗСУ з мінометів калібру 82 мм. Чотири рази ворожий вогонь зафіксували поблизу села Павлопіль, який вівся з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі населених пунктів Красногорівка, Водяне та Піщевик бойовики тричі застосували станкові протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Окрім того, окупанти двічі стріляли з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї поблизу Авдіївки та з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї - біля населеного пункту Верхнєторецьке.

Також повідомляється про вогонь зі стрілецької зброї біля населеного пункту Опитне.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. У той же час, за даними розвідки, двох окупантів було знищено, ще двох – поранено.

Вже від початку поточної доби, неділі, 2 червня, ворог з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Гнутове у Донецькій області та поблизу населеного пункту Новгородське на Луганщині - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає, йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв Today.ua, військовослужбовців Збройних Сил України, які приступають до інтенсивної фази підготовки перед залученням до Операції об’єднаних сил на Донбасі, додатково преміюють. Грошове заохочення становитиме 3 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ