Today.ua

Бойовики “ДНР“ заборонили жителям окупованих територій відвідувати Україну

Мешканцям смт. Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області, частина якого контролюється ЗСУ, а інша частина окупована т.зв. "ДНР", загрожує гуманітарна катастрофа. Про це повідомляє громадська організація "Оборона Маріуполя" на своїй сторінці в Фейсбуці.

Повідомляється, що значна частина громадян України, які живуть в окупованій частині населеного пункту, працює на українській території. Жителі окупованої частини відвідують лікарні, школи, магазини та інші установи на території, підконтрольній державній владі України.

Однак після останньої ротації на блок-посту терористів розмістилися озброєні люди, що говорять з характерним "російським" акцентом, і які заборонили місцевим жителям проходити на українську територію, де розташована переважна більшість об'єктів інфраструктури, що загрожує гуманітарною катастрофою.

Для вирішення цього питання мешканці окупованої частини Верхньоторецька звернулися до т.зв. "голови" фейкової "республіки" Дениса Пушиліна, який зазначив, що його повноважень не вистачає вирішувати питання, пов'язані з російськими силовиками.

Нагадаємо, під час прибирання на кладовищі в селищі Верхньоторецьке 54-річна місцева жителька займаючись прибиранням на цвинтарі, отримала осколкові поранення, підірвавшись на невстановленому предметі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ