Today.ua

Бойовиків на Донбасі годують психотропними медикаментами, - розвідка

Російське командування вживає нестандартні заходи для підвищення рівня бойової готовності та морально-психологічного стану бойовиків. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"Від початку січня до підрозділів, які перебувають на передових позиціях, з території Росії завезено значні запаси медикаментів психотропного типу", - зазначили в управлінні.

Як з'ясувалося, частина "медикаментозних засобів" видається тільки особовому складу передових підрозділів, що спонукає деяких російських військовослужбовців відмовлятись від чергової ротації і залишатись на передовій у понаднормовий термін.

У Міноборони зазначили, що вживання зазначених препаратів впливає на нервову систему людини, збільшує витривалість при надмірних фізичних навантаженнях та пригнічує відчуття страху. Водночас, для уникнення витоку інформації про використання психотропних речовин у військових підрозділах поширюється інформація про застосування спеціальних вітамінних комплексів для профілактики грипу та гострих респіраторних захворювань.

Нагадаємо, біля військового арсеналу ЗСУ ліквідували невідомий безпілотник.

Раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України і військові ЗСУ затримали на Донбасі кулеметника "ДНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ