Today.ua

Богдан всіляко закликає Луценка заарештувати активи Порошенка, але той відмовляється

Протягом останніх тижнів глава Офісу президента України Андрій Богдан всіляко намагається переконати генпрокурора Юрія Луценка заарештувати активи колишнього президента Петра Порошенка. Таку інформацію з посиланням на власні джерела оприлюднили українські ЗМІ.

Зокрема, йдеться про завод "Кузня на Рибальській" і телеканалі "Прямий". За даними джерела, Луценко нібито відмовляється, посилаючись на те, що Порошенко в свій час намагався накласти арешт на активи медіагрупи "1+1", і він теж відмовився.

Відповідаючи на питання про переговори з Андрієм Богданом, Луценко заявив: "Часто спілкуюся. У службових питаннях. В основному відповідаю на питання про стан того чи іншого кримінального провадження. Часто кажу ні? Буває".

За даними джерел журналістів, з вимогою про арешт майна Порошенка глава ОПУ звертався до одного із заступників генпрокурора Сергія Кізя. Його розглядали як приймача Луценко. Джерело в ГПУ повідомило, що кандидатуру Кізя зняли, тому що він відмовився. Ще одним можливим претендентом на посаду генпрокурора є Руслан Рябошапка. На прохання журналістів це прокоментувати Руслан Рябошапка відповів: "Час покаже".

Раніше повідомлялось, що команда президента Володимира Зеленського знайшла заміну генпрокурору України Юрію Луценко. Його наступником може стати чинний глава Офісу президента — Андрій Богдан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ