Today.ua

Біля Кривого Рогу сталася екологічна катастрофа

3 вересня на міськводоканалі в селі Радушне, розташованому поблизу Кривого Рогу, стався масштабний витік хлору. Місцевий житель розповів ТСН.uа, що нікого в районі не сповістили про аварію і вони дізнаються про все з Інтернету і соцмереж.

За інформацією "Першого криворізького", витік хлору стався через те, що "зірвало вентиль під час заміни сальника". В результаті постраждали три слюсаря "Кривбасводоканал".

У криворізькій області поширюються чутки про витік близько 250 кг отруйного хлору.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, багато людей в паніці, відчувають ознаки отруєння хлором - набряки в горлі і запаморочення. Скасовано урочисті лінійки в школах в привітній і сусідньому селі Гречані Поди. Дітей евакуюють.

При цьому депутат Криворізької ради опублікував в Facebook посилання на ГСЧС. "ГСЧС офіційно повідомило, що витік хлору ліквідовано, 30-35 кг, хмара ліквідовано водної завісою, здоров'ю та життю людей нічого не загрожує. Впоралися за 35 хвилин від моменту витоку. Ніхто не постраждав", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що на Донбасі близько 3 мільйонів людей можуть залишитися без води через зупинку фільтрувальних станцій. Про це заявляв міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ