Today.ua

Бійка Ляшка з Герусом: суд відмовився брати “радикала“ під варту

Олега Ляшка, колишнього народного депутата і лідера Радикальної партії, який влаштував бійку з нардепом від "Слуги народу" Андрієм Герусом в аеропорту "Бориспіль", суд відмовився брати під варту. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Наразі відомо, що Київський апеляційний суд залишив Олега Ляшка на поруках народних депутатів Вікторії Сюмар (фракція п'ятого президента України Петра Порошенка "Європейська солідарність") і Михайла Волинця (партія Юлії Тимошенко "Батьківщина"). Таке рішення сьогодні, 28 листопада, прийняла колегія суддів, яка розглядала апеляційну скаргу прокурорів на рішення Бориспільського міського районного суду Київської області.

Апеляційний суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури, залишивши в силі винесене раніше рішення, яким до Ляшка був застосований запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Таким чином, апеляційний суд не задовольнив клопотання прокуратури, яка просила взяти його під варту терміном на 60 днів без права на заставу.

Раніше Today.ua публікував відео бійки між Ляшком і Герусом в аеропорту “Бориспіль”.

Невдовзі після бійки президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Андрія Геруса з посади свого представника в Кабінеті міністрів. На місце Геруса Зеленський призначив Олексія Перевезенцева в якості позаштатного співробітника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ