Today.ua

Безстрокова акція в Одеській області: жителі Затоки заблокували проїзд автотраси Р-70

У суботу, 9 лютого, на півдні Одеської області мешканці Затоки почали безстрокову акцію протесту проти забудови природних піщаних пляжів, заблокувавши проїзд автотраси Р-70 (Одеса - Білгород-Дністровський).

Відзначається, що понад 150 осіб знесли огорожу, встановлену на пляжі біля залізничної станції "Морська", а потім перекрили рух на автотрасі Одеса - Білгород-Дністровський (Р-70).

Протестуючі стверджують, що пляжі Затоки і без того важко вміщають бажаючих відпочити влітку. Відбувається цілеспрямоване знищення курорту місцевою владою, виключно заради особистої наживи - 10 тисяч доларів за сотку.

За словами місцевих жителів селища міського типу Затока на півдні Одеської області, сільрадою були затверджені детальні плани територій, які передбачають значне зменшення площі пляжів Затоки, а також їх передачу в приватну власність.

В Україні існує заборона на будівництво на відстані менше 100 метрів до урізу води. Однак фактично він повсюдно порушується. Органи, які зобов'язані контролювати забудову, а також прокуратура вдають, ніби нічого не відбувається.

За словами протестувальників, якщо після цієї акції влада не вживе заходів проти забудови узбережжя, протести будуть проводитися регулярно до тих пір, поки керівництво області та правоохоронні органи не втрутяться і не зроблять конкретні заходи щодо хабарників і рейдерів.

Нагадаємо, правоохоронці Львівської області повідомили про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) Кримінального кодексу України у зв’язку з блокуванням автомобільних доріг поблизу прикордонних пунктів пропуску. Про це заявили в обласному відділі поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ