Today.ua

Безкоштовний адвокат подав апеляцію на вирок Януковичу

Державний адвокат колишнього президента-втікача Віктора Януковича Юрій Рябовол подав апеляцію на вирок, винесений Оболонським районним судом Києва. Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляють українські ЗМІ.

Зазначається, що апеляцію було подано захисником безкоштовної правової допомоги.

"Сьогодні була подана апеляційна скарга адвокатом Центру безкоштовної правової допомоги Юрієм Рябоволом", - повідомив співрозмовник українського видання.

Станом на понеділок, 18 лютого, власні платні адвокати Януковича апеляцію не подавали, хоча і анонсували оскарження вироку одразу після його винесення.

Слід зазначити, що термін подачі скарг минає 25 лютого.

У своїй скарзі безкоштовний адвокат просить Апеляційний суд скасувати вирок, винесений Віктору Януковичу, виправдати його за всіма статтями звинувачення і визнати невинним.

Скасувати вирок державний захисник просить через нібито порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права.

Нагадаємо, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва визнав колишнього президента України Віктора Януковича винним у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни. Суд призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Згодом адвокат Януковича Олександр Горошинський заявив, що сторона захисту подасть апеляцію на рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ