Today.ua

Без молока та вершкового масла: як смачно приготувати гречку на гарнір

Гречана каша – найпопулярніший гарнір. Якщо ви не знаєте, як урізноманітнити популярну кашу, при цьому не додаючи до неї ні вершкове масло, ні інший тваринний жир, то ми розповімо. Приготуйте гречку з овочами, і дайте скуштувати цю страву тим, хто каже, що не любить цю кашу.

Гречка з овочами

Інгредієнти:

Гречка – 1 склянка.
Буряк - 1 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Перець болгарський – 1 шт.
Часник – 2-3 зубчики.
Зелень – 1 пучок.
Олія - 2-3 ст.л.
Томатна паста – 1 ст.л.

Нарізаємо всі овочі соломкою. Обсмажуємо на олії спочатку буряк. При цьому додаємо невелику кількість цукру як для борщу. Далі додаємо томатну пасту і тушкуємо буряк приблизно 1-2 хвилини.

Заливаємо у сковороду трохи води та тушкуємо ще 10-15 хвилин. Потім додаємо нарізану моркву та цибулю і готуємо ще 5-7 хвилин. Додаємо до овочів болгарський перець та промиту гречку.

Солимо і перчимо нашу страву, доливаємо води і тримаємо на середньому вогні. За 2 хвилини до готовності додаємо в гречку рубаний часник та зелень.

Гарнір готовий! Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати традиційні українські гречаники із секретним інгредієнтом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ