Паска - традиційна страва для Великодня, але часом хочеться внести певне різноманіття у свято, тому господині шукають нові цікаві рецепти. Один з таких - шоколадна паска без борошна і яєць. Готується вона дуже просто, а її смак точно не залишить байдужими ваших рідних!
Для приготування шоколадної паски вам знадобляться такі інгредієнти (на 4 порції):
- сир (9% жирності) - 0,5 кг;
- цукрова пудра - 120 г;
- вершкове масло - 50 г;
- темний шоколад з вмістом какао не менше 70% - 130 г;
- вершки (35% жирності) - 100 мл.
- Також підготуйте форму для паски і дренажну тканину (марлю).
Спосіб приготування сирної шоколадної паски
Дістаньте масло з холодильника, щоб воно стало м'яким.
Сир можна покласти в друшляк або сито, щоб прибрати зайву вологу. На це знадобиться близько 2-3 годин.
У глибоку чашу викладіть сир, вершкове масло і цукрову пудру.
Збийте масу а допомогою блендера.
У миску додайте шматочки темного шоколаду.
У мікрохвильовці або на повільному вогні підігрійте вершки, але не можна доводити їх до кипіння.
В гарячі вершки додайте шоколад, розмішайте ложкою до однорідного стану та дайте суміші охолонути.
Остиглий розтоплений шоколад додайте в сир, розмішайте силіконовою лопаткою до однорідного стану.
Форму для паски поставте догори дном в глибоку ємність, щоб з сирної паски легко стікала рідина.
Марлю намочіть, вичавіть, складіть в 3-4 шари і викладіть в перевернуту форму для паски так, щоб краї марлі звисали з усіх боків.
Дуже щільно наповніть форму сирною масою до країв, загорніть краї марлі, а зверху покладіть вантаж, вага якого має бути близько 200-300 г.
Поставте шоколадну сирну паску в холодильник десь на 14-18 годин, періодично зливаючи рідину.
Приберіть вантаж та розгорніть марлю. Накрийте форму тарілкою і разом з нею переверніть паску широкою основою вниз.
Готову сирну паску звільніть від форми, приберіть тканину, щоб не пошкодити малюнок.
Нагадаємо, раніше ми розповіли ТОП-5 корисних порад про те, як приготувати смачні паски.