Today.ua

Без борошна і яєць: рецепт швидкої шоколадної паски

Паска - традиційна страва для Великодня, але часом хочеться внести певне різноманіття у свято, тому господині шукають нові цікаві рецепти. Один з таких - шоколадна паска без борошна і яєць. Готується вона дуже просто, а її смак точно не залишить байдужими ваших рідних!

Для приготування шоколадної паски вам знадобляться такі інгредієнти (на 4 порції):

Спосіб приготування сирної шоколадної паски

Дістаньте масло з холодильника, щоб воно стало м'яким.

Сир можна покласти в друшляк або сито, щоб прибрати зайву вологу. На це знадобиться близько 2-3 годин.

У глибоку чашу викладіть сир, вершкове масло і цукрову пудру.

Збийте масу а допомогою блендера.

У миску додайте шматочки темного шоколаду.

У мікрохвильовці або на повільному вогні підігрійте вершки, але не можна доводити їх до кипіння.

В гарячі вершки додайте шоколад, розмішайте ложкою до однорідного стану та дайте суміші охолонути.

Остиглий розтоплений шоколад додайте в сир, розмішайте силіконовою лопаткою до однорідного стану.

Форму для паски поставте догори дном в глибоку ємність, щоб з сирної паски легко стікала рідина.

Марлю намочіть, вичавіть, складіть в 3-4 шари і викладіть в перевернуту форму для паски так, щоб краї марлі звисали з усіх боків.

Дуже щільно наповніть форму сирною масою до країв, загорніть краї марлі, а зверху покладіть вантаж, вага якого має бути близько 200-300 г.

Поставте шоколадну сирну паску в холодильник десь на 14-18 годин, періодично зливаючи рідину.

Приберіть вантаж та розгорніть марлю. Накрийте форму тарілкою і разом з нею переверніть паску широкою основою вниз.

Готову сирну паску звільніть від форми, приберіть тканину, щоб не пошкодити малюнок.

Нагадаємо, раніше ми розповіли ТОП-5 корисних порад про те, як приготувати смачні паски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ