Today.ua

Березневі морози і засуха: синоптики озвучили прогноз погоди на весну

Синоптики обіцяють досить холодний перший місяць весни, тому українцям слід готуватись до березневих морозів. Зокрема, такий невтішний прогноз дав відомий народний синоптик Леонід Горбань.

Він зазначив, що жителів України чекають морози в березні 2020 року, а останній місяць весни принесе посуху. Дощів, за словами синоптика, очікувати не варто. Це пов'язано в тому числі із тим, що за класифікацією Брюсова календаря настав рік Місяця. А весна в цей рік є дуже холодною, особливо перша половина цієї пори року.

"До середини березня будуть триматися сильні морози. У квітні - холодно і сиро, тільки в кінці місяця стане ясно і тепло. Травень - спекотний і посушливий, в середині - понад два тижні без опадів", - повідомив синоптик.

Щоправда, згідно з прогнозом погоди, червень і липень компенсують дефіцит опадів. У перші місяці літа Україну очікують часті опади у вигляді дощів, які також принесуть в країну легку прохолоду.

Нагадаємо, за даними Гісметео, до кінця цього місяця в Україні протримається тепла і суха погода, і тільки з 29 січня в деяких областях розпочнеться мокрий сніг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ