Today.ua

Бебі-бокси: у семи областях України батькам почали видавати “пакети малюка“

Як повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, у семи областях України породіллі почали отримувати бебі-бокси ("пакет малюка" з предметами першої необхідності для дитини.

"Пакет малюка" складається з 25 речей:

Як повідомляють в Мінсоцполітики, весь комплект упакований в коробку-люльку з міцного картону.

"За інформацією, наявною в розпорядженні Мінсоцполітики, станом на 17 вересня 2018 роки від Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) щодо забезпечення соціального захисту та відповідального батьківства в Україні, сім областей України почали отримувати" пакети малюка "для надання породіллям, а саме : Запорізька, Миколаївська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька та Черкаська області ", - йдеться в повідомленні міністерства.

Відзначається, що органи соцзахисту населення в цих областях почали доставку допомоги тим жінкам, які народили дитину і були виписані з пологових будинків в першій половині вересня.

Станом на 17 вересня в зазначені області поставлено 2 494 "пакету малюка", з яких 411 пакетів вже передані породіллям.

Як раніше повідомляли Today UA, починаючи з вересня при виписці з пологового будинку мати або інший законний представник новонародженого може написати заяву про отримання одноразової натуральної допомоги "пакет малюка". Заяву можна залишати безпосередньо в пологовому будинку, а адресувати його необхідно місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення. Надалі заяву буде передано органам соцзахисту, і батьки новонародженого зможуть отримати "пакет малюка" за місцем проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ