Today.ua

Батько Павла Гриба назвав вирок суду смертельним для сина

Батько Павла Гриба, колишній співробітник ДПСУ Ігор Гриб, прокоментував рішення російського суду в Росії, винесене сьогодні, 22 березня, у відношенні його сина.

Так, Ігор Гриб назвав вирок, яким його син засуджується до шести років в'язниці "за заклики до теракту в Сочі", смертельним.

"Це цілком прогнозовано, ми і не розраховували на якийсь виправдувальний вирок. Шість років, те, що просив прокурор, суд цілком задовольнив прохання прокурора", - сказав він.

Ігор Гриб наголосив, що не має жодних ілюзій щодо апеляції і перегляду вироку.

"Я можу констатувати, що це смертний вирок. Павлу необхідна термінова медична операція, яка б дозволила йому далі жити. Цей термін - це автоматично винесення смертельного вироку", - зазначив він.

Коментуючи інформацію про голодування Павла, його батько сказав, що це прискорить його смерть.

"Йому не можна голодувати, категорично не можна голодувати, і я, звичайно, проти цього. Тиждень, два, три - не знаю, скільки це пройде, як Павло просто помре", - сказав він.

Нагадаємо, 22 березня українського політв’язня Павла Гриба, обвинуваченого в примусі до теракту росіянки Тетяни Єршової, у Ростові-на-Дону засудили до шести років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ