Чізкейк - один з найпопулярніших десертів у всьому світі. Він дуже ніжний, смачний і готується надзвичайно легко. Сьогодні ми розповімо рецепт приготування бананового чізкейку без випічки.
Перш за все слід зазначити, що смак вашого десерту залежатиме не стільки від ваших кулінарних здібностей, скільки від якості продуктів, які ви будете використовувати. Наприклад, сир краще купувати домашній. А якщо ви хочете якомога швидше зробити чізкейк, то для цього вам знадобиться швидкорозчинний желатин.
Для приготування бананового десерту вам знадобляться наступні інгредієнти:
- жирний сир - 0,4 кг;
- банан - 2 шт .;
- вода - 100 мл;
- желатин - 10 г;
- сметана - 100 г або нежирний йогурт - 150 мл;
- вершкове масло - 100 г;
- печиво - 0,2 кг;
- цукор - 0,5 ст.
Печиво кулінари радять купувати пісочне, тому що його легше буде подрібнити.
Отже, спочатку треба поламати руками печиво на дрібні шматочки, а потім процес треба завершити вже за допомогою качалки або блендера. В отриману крихту необхідно додати розтоплене на водяній бані вершкове масло, ретельно перемішайте. Суміш викладається в роз'ємну форму, застелену харчовою плівкою або пергаментним папером. Після цього основа торту відправляється в холодильник.
Желатин залийте трохи теплою кип'яченою водою і залиште набухати. У блендері перебийте банан, сир, сметану або йогурт і цукор. Після цього додайте в отриману масу желатин.
Залийте начинкою форму з печивом. Відправте ще раз в холодильник на півгодини. Діставши готовий торт, пройдіться ножем по бортику, щоб чізкейк не тріснув при розборі форми.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати кавовий торт за одну годину.