Today.ua

Байден встановив історичний рекорд на виборах в США

Новообраний президент США Джо Байден став першим політиком в історії виборів в Америці, хто набрав більше 80 млн голосів виборців. І це при тому, що офіційний підрахунок голосів ще не закінчений. Ймовірно, кількість голосів за Байдена ще збільшиться, повідомляє CNN.

На сьогоднішній день за Байдена проголосували більше 80 011 000 американців, у той час як за Дональда Трампа фіксується понад 73 800 000 голосів.

Крім того, Байден отримав 306 голосів виборців з 270 необхідних, а Трамп - 232 голоси. Поки Дональд Трамп все ще намагається довести в суді факт фальсифікації виборів, Державний департамент США почав процес передачі влади обраному президенту Джо Байдену. Вже з понеділка, 30 листопада, демократ отримає доступ до всіх ресурсів, в яких раніше йому відмовляли через юридичні проблеми з визначенням переможця виборчих перегонів.

Дональд Трамп програв 34 судових позови, які були заявлені за результатами виборів, а виграв лише два. Спроби Трампа і його адвоката Рудольфа Джуліані переконати суди в масових фальсифікаціях з боку штабу його опонента сприймаються на даний час американською Фемідою як непереконливі.

Раніше повідомлялося, як буде проходити інавгурації новообраного президента США Джо Байдена в умовах пандемії коронавіруса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ