Today.ua

“Бабине літо“ продовжується: синоптики прогнозують теплу погоду і на вихідні

Чудова тепла погода з яскравим сонцем, блакитним небом і легким вітерцем, яка радує українців протягом останнього тижня, збережеться і у вихідні. Такі прогнози погоди озвучили українські синоптики.

Так, в суботу і неділю, 19 і 20 жовтня, на всій території країни жодних опадів не очікується. Вночі та вранці місцями буде туман. Вітер буде змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вночі становитиме 8-10 градусів, вдень - 20-22 градуси тепла.

У Києві також буде без опадів. Вночі та вранці туман. Вдень повітря прогріється до 20 градусів тепла.

Нагадаємо, у Києві 15 жовтня, четвертий день "бабиного літа", ознаменувався вже третім температурним рекордом. Востаннє цей день був таким теплим 134 роки тому.

"За даними спостережень метеостанції, після полудня 15 жовтня стовпчик максимального термометра піднявся до +24,1ºС, що на 0,4ºС вище попереднього максимуму температури повітря, зафіксованого у 1885 р., тобто 134 роки тому", – йдеться в повідомленні синоптиків.

За словами кліматологів, така висока, як для середини жовтня, температура за кліматичною нормою відповідає середині серпня. За даними метеорологів, “бабине літо” розпочалось у Києві 12 жовтня. Вже наступного дня температура повітря в столиці побила два рекорди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ