Today.ua

Аварія катера в Будапешті: українського капітана випустять під заставу

Громадянина України, капітана судна Viking Sigyn, яке в Будапешті врізалося в катер Mermaid з туристами, відпустять під заставу в розмірі 15 мільйонів форинтів (близько 1,4 млн гривень). Про це стало відомо сьогодні, 12 червня, передають угорські ЗМІ.

Вказується, що українцеві після виходу під заставу необхідно буде носити електронний пристрій стеження і не залишати столицю Угорщини. Підозрюваного звільнять відразу після внесення застави. Необхідну суму за українця буде внесено сьогодні або завтра.

Нагадаємо, 29 травня в Будапешті на річці Дунай перекинувся пасажирський прогулянковий катер, в результаті чого загинули семеро людей, ще понад 20 осіб зникли безвісти. Угорська поліція заарештувала капітана-українця судна, яке врізалося в катер з туристами.

За даним фактом поліція почала розслідування відносно “злочинної недбалості на водних шляхах” і розповіла, що вже отримала докази, “які ставлять питання про особисту відповідальність” в цій трагедії. В поліції також розповіли, що катер Mermaid (“Русалка”) затонув за сім секунд після зіткнення з судном Viking Sigyn.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ