Today.ua

Аваков змінить систему штрафів за перевищення швидкості

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков анонсував зміну системи штрафів за перевищення швидкості. Про це глава МВС повідомив на зустрічі з членами комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

"Аваков зазначив, що на наступний рік МВС планує низку законодавчих ініціатив, мета яких – підвищити рівень безпеки дорожнього руху, змінити систему штрафів за перевищення швидкості руху і знизити поріг перевищення руху", – сказано в повідомленні прес-служби МВС.

Також Арсен Аваков ініціює ряд змін міграційного законодавства.

До речі, естонські поліцейські придумали новий спосіб покарання для водіїв, які порушують швидкісний режим. Їм пропонують замість оплати штрафу трохи постояти і заспокоїтися». При цьому час такої «паузи» буде пропорційно перевищенню швидкості.

Нагадаємо, з 1 жовтня, всі водії в Україні повинні включати денні ходові вогні або ближнє світло фар, перебуваючи за межами населених пунктів. Відповідні вимоги передбачені пунктом 9.8 Правил дорожнього руху. Згідно з правилами, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності – ближнє світло фар. Тим, хто забуде включити ходові вогні або ближнє світло фар, загрожує штраф у розмірі 425 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ