Today.ua

“Аваков залишається“: У Зеленського ухвалили беззаперечне рішення

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков збереже свою посаду в новому складі уряду. Про це стало відомо 29 серпня, в перший день роботи Верховної Ради 9-го скликання.

За словами джерела у Верховній Раді, збереження крісла міністра МВС за Аваковим було особистою ініціативою президента Володимира Зеленського. Глава держави попросив проголосувати за його призначення без обговорень. Уточнюється, що Аваков залишається тимчасовим міністром.

При обговоренні кандидатів на посади міністрів фігура чинного глави МВС Арсена Авакова викликала найбільше запитань. Але більшість його підтримували.

Депутат від "Слуги народу" Давид Арахамія заявляв, що звільнення Авакова - загроза ще більшої дестабілізації ситуації всередині країни.

Залишити Авакова на займаній посаді пропонував і олігарх Ігор Коломойський. Він говорив про те, що інших гідних кандидатів на цю посаду все одно немає, до того ж, він добре виконує свою роботу.

Нагадуємо, у свій перший робочий день депутати повинні обрати керівництво Верховної Ради, голів, заступників та секретарів в комітетах. Крім того, буде звільнений старий і призначений новий голова Служби безпеки.

Як повідомлялося, Генеральний прокурор України Юрій Луценко стримав свою обіцянку і вже підписав заяву про відставку на ім'я Президента Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ