Today.ua

Аваков розповів, які махінації можуть відбуватись під час виборів президента

Під час виборів президента у березні 2019 року у західних регіонах України можуть чинитись спроби махінацій. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він закликав своїх підлеглих жорстко реагувати на можливі фальсифікації в ході виборчого процесу.

За словами Авакова, на західній частині України сторонні особи можуть намагатись проголосувати замість громадян, які працюють за кордоном.

Однієї з потенційних небезпек фальсифікації результатів виборів президента, як наголосив Авков, може бути голосування на місцях, в невеликих населених пунктах Західної України замість осіб, які наразі перебувають на заробітках.

"Я звертаю увагу кожного з присутніх поліцейських і прикордонників, що людина, яка видала бюлетень родичу чи знайомому ... а у нас буде довідка з Прикордонної служби, що ця людина була за кордоном, а навпроти прізвища є підроблений підпис і виданий бюлетень - це кримінальна справу, яка доводиться за три секунди, це в'язниця відразу", - заявив міністр.

Нагадаємо, ДПСУ ретельно перевірятиме проросійських журналістів, що прибудуть на вибори президента України.

Також міністр закордонних справ Павло Клімкін зробив заяву щодо допуску російських спостерігачів на президентські вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ