Today.ua

Аваков пішов на конфлікт з Богданом через поділ Нацгвардії

Глава Офісу президента Андрій Богдан, який запропонував розділити Нацгвардію між президентом і двома міністерствами, найпершим виступив ініціатором того, щоб у МВС під керівництвом Арсена Авакова відібрали право керувати Нацгвардією.

Раніше Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроект, який передбачає створення його "власної армії". Проте пізніше документ відкликали на доопрацювання. За даними ЗМІ, саме Богдан створив ініціативу навколо Нацгвардії і оформив законопроект про перепідпорядкування відомства президенту. При цьому джерела запевняють, що це не єдині зміни, які очікують МВС. Однак Аваков почав протистояти цьому із самого початку і зробив так, що проект зник з Верховної Ради.

Андрій Богдан підтвердив, що після внесення проекту закону у ВР, Аваков особисто приїжджав на Банкову. В ОП запевняють, що хочуть розділити Нацгвардію на три гілки і зробити орган підвладним МВС, Генштабу та президенту. В оточенні Авакова таку ініціативу називають політичною, яка спрямована на розвал структури МВС.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Вадим Пристайко заявив, що президент України Володимир Зеленський зробив "великий виняток", залишивши Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернеться до суду з клопотанням про мінімальне покарання для Олексія Белько, який намагався замінувати міст Метро в Києві 18 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ