Today.ua

Аваков озвучив головні версії вибуху в столичній багатоповерхівці: це могла бути вибухівка

Арсен Аваков оперативно відреагував на вибух в столичній багатоповерхівці на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. На даний момент у Міністерстві внутрішніх справ розглядають дві причини вибуху - газ або вибухівка. Аваков, зокрема, допускає, що причиною НП став вибуховий пристрій.

Потужний вибух, який стався 21 червня о 10:00, зруйнував кілька квартир. Пожежники евакуювали мешканців через дах, оскільки сходи обвалилися. Люди навіть не змогли забрати свої речі.

Постраждалу багатоповерхівку доведеться повністю розібрати, так як вона сильно пошкоджена. Людей, які залишилися без осель, тимчасово поселять в інтернаті за адресою Харківське шосе, 121. На даний момент відбувається обстеження двох стояків, які знаходяться поряд з місцем події. Якщо з ними буде усе гаразд, мешканцям дозволять повернутися у вцілілі квартири.

Через дві години після того, що сталося, на місце події прибув мер Києва Віталій Кличко.

"Що стосується стояка, там де був вибух. Поліція, Служба безпеки України, експерти зможуть надати попередню інформацію про причини вибуху, я сподіваюся, це відбудеться в найближчі години. Потім ДСНС вивчить ситуацію, щоб вирішити, як розбирати цю частину будинку", - сказав Кличко.

На даний момент усіх мешканців будинку попросили покинути свої квартири, поки триває перевірка. В будинку знаходяться тільки працівники ДСНС і поліцейські. Під завалами рятувальники знайшли тіла двох людей.

За словами місцевих жителів, кілька днів тому в будинку нібито знімали газові лічильники. З тих пір люди відчували їдкий запах газу. Можливо, винуватцями вибуху є газовики, які могли забути поставити відповідні заглушки після перевірки.

Нагадаємо, очевидці вибуху виклали в Мережу відео, де видно зруйновані квартири з висоти пташиного польоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ