Today.ua

Аваков озвучив план по поверненню Донбасу

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України, під час круглого столу в Інституті миру у Вашингтоні представив план по поверненню Донбасу. У прес-службі МВС повідомили, що Аваков нагадав, що Росія вже п'ять років веде проти України гібридну війну і всі засоби припинення активної фази агресії і повернення території України не діють. Тому глава МВС Арсен Аваков пропонує нові механізми, які допоможуть повернути окуповані території Донбасу.

За словами Арсена Авакова, стратегія передбачає створення демілітаризованої зони безпеки на окремій ділянці окупованих територій. Всі військові формування з обох сторін відводяться за обумовлену лінію. Державна прикордонна служба України за підтримки спеціальної міжнародної миротворчої місії візьме під свій контроль зазначену ділянку території і її межі. Правопорядок і законність буде забезпечуватися силами Національної поліції, Національної гвардії України і моніторингової місією.

"На цій території проводяться місцеві вибори. Головний принцип - дотримання українського законодавства та забезпечення вільного волевиявлення. Відновлюється робота всіх державних інститутів, правоохоронних органів України, поновлюється безпеку і правопорядок, соціальне забезпечення, освіту, фінансова сфера, а також гідний рівень життя", - зазначив Аваков.

Глава МВС Арсен Аваков підкреслив, що при поверненні контролю над територіями відразу вирішуються і екологічні проблеми регіону.

"Коли люди побачать, що зайшла українська влада з українським прапором, створила перехідні компромісні умови, забезпечила належну якість життя і безпеки для цих людей, то всі інші території крок за кроком будуть повертатися в Україну", - вважає Аваков.

Міністр Аваков зазначив, що процес повернення Донбасу може тривати від 6 до 8 місяців.

Раніше Аваков розповів, які махінації можуть відбуватися під час виборів президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ