Today.ua

“Аваков не врятує, якщо військові вийдуть на протест“: Арестович застеріг нову владу від прийняття непопулярних рішень

На сьогоднішній день новій українській владі потрібно дуже обережно підходити до прийняття непопулярних і дуже гострих рішень - в першу чергу, які стосуються війни на Донбасі. Таку думку висловив військовий експерт Олексій Арестович.

Він наголосив, що на Банковій повинні розуміти, що повторення Майдану вже не буде, але якщо почнеться здача національних інтересів, то знайдуться люди, які висловлять свій протест в тій чи іншій формі.

"Це вже буде не та рожева, наївна публіка, яка виходила на Майдан в 2013-2014, повна надій", - сказав він.

Арестович нагадав, що коли почався Майдан, і вже були вбиті, затримані, покалічені, то все одно всюди звучало, що "ми не можемо вдаватися до насильства".

"Тепер, у разі незадоволення, вийде зовсім інша публіка. Їй не потрібні будуть поводирі Майдану Кличко, Тягнибок і Яценюк, які в 2014 році, незважаючи на смерті, продовжували стояти в передпокої і чекати, коли Янукович їм зустріч призначить", - наголосив експерт.

Арестович зазначив, тепер же, якщо на протест вийдуть військові, то вони вже нікого слухати не будуть. До того ж, у них немає психологічного бар'єру перед тим, як "влупити" як слід.

"Ніякий поліцейський апарат, ніякий Аваков цьому запобігти не зможе. Тому краще до цього не доводити", - додав Арестович.

Нагадаємо, раніше у “Слуги народу” назвали претендента на крісло нового міністра МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ