Today.ua

Audi відкликає свої електромобілі: названо причину

Німецький автовиробник Audi відкликає частину вже проданих електричних кросоверів Audi E-Tron через проблему з герметизацією акумуляторної батареї, в яку може потрапити волога, що здатна викликати коротке замикання. Відзначається, що програма відкликання стосуватиметься 540 електромобілів, вже доставлених покупцям. Всього дана проблема торкнеться 1644 електрокарів.

Як зазначається, жодного реального інциденту ще не відбулося, проте інженери компанії Audi виявили дану проблему в п'яти електромобілях і вирішили не ризикувати.

Виявляється, проблема пов'язана з неякісним ущільненням силового кабелю на ділянці між акумуляторами та зарядним портом. Якщо з якоїсь причини на кабелі накопичується волога, то вона може протекти всередину акумуляторного блоку і викликати замикання. Для виправлення проблеми власників Audi E-Tron викличуть до дилерів.

Власникам «проблемних» Audi E-Tron дозволяють користуватися своїми електромобілями, однак якщо вони побачать попередження на приладовій панелі, то їм рекомендується припаркувати його, не піддавати заряду і викликати евакуатор.

Тим часом представники Audi заявляють, що нова партія електромобілів E-Tron позбавлена даної проблеми.

Раніше Today.ua писав, що покупці Audi E-Tron зіткнулися з проблемою доставки оплачених раніше автомобілів. Оформивши попереднє замовлення та оплативши товар, покупці не можуть отримати свої автомобілі. Крім того, автовиробник відмовляється повертати незадоволеним автолюбителям гроші і вимагає сплатити штраф у розмірі 8% від суми покупки (близько 6 800 доларів) у разі розірвання контракту.

Нагадаємо, Audi пропонує восьмирічну гарантію на акумулятор E-Tron.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ