Арахісова паста - унікальний і універсальний продукт. Її можна використовувати як намазку на тости, млинці, печиво, або їсти ложкою з банки. Якщо ви любите арахіс, то відмовитися від таких ласощів просто не зможете. Для приготування арахісової пасти можна брати як сирий, так і смажений арахіс. Головне, не пересмажити горіх. Скористайтеся нашим рецептом і порадуйте своїх близьких на карантині смачним десертом.
Рецепт приготування домашньої арахісової пасти
Для початку підсмажуємо арахіс (кількість горіхів берете на свій розсуд). Зробити це можна на сковороді, в духовці (при 200 градусах 15-20 хвилин), або покласти горіхи в мікрохвильову піч на 5 хвилин.
Після цього арахіс потрібно очистити від шкірки. Найшвидший спосіб - це перекласти остиглі горіхи в поліетиленовий пакет, зав'язати його і перетерти долонями. Арахіс сам легко скине шкірку, при цьому руки залишаться чистими.
Пересипте частину арахісу в чашу комбайна або блендера, додайте трохи рослинної олії, солі і цукру. Подрібнюйте горіхи до стану дрібної крихти.
Збивайте ще пару хвилин, поки арахіс не перетвориться в пасту. Маса нагріється, виділиться ще більше олії, завдяки чому суміш стане більш однорідною.
Готова арахісова паста виходить практично однорідною. Щоб добре подрібнити горіх, потрібно збивати горіхову масу 5-15 хвилин. Так що не полінуйтеся, і у вас вийде дуже смачна паста, яка буде зберігатися в холодильнику і підійде для будь-якого сніданку і перекусу.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати в домашніх умовах шоколадну нутеллу.