Today.ua

Американця, що 3 роки тому поїхав у “ДНР“, знайшли мертвим

На території самопроголошеної ДНР знайдений мертвим американець Вільям Пол Рейлі, який приїхав в 2015 році допомагати бойовикам. Про це на своєму сайті пише журналіст Денис Казанський.

Зазначається, що декілька років американець вважався зниклим без вісті.

"Точної інформації про те, що саме сталося, поки немає. Чи то американця прийняли за шпигуна і стратили, чи то вбили просто з метою пограбування, оскільки з собою у нього було кілька тисяч доларів", - повідомив журналіст.

Відомо, що американець прибув до Москви з США 15 травня 2015 року, де його зустрів поплічник Ігора Стрєлкова Михайло Полинков. Потім Рейлі відправився до Ростова, там його пограбували, відібравши 2 тисячі доларів і банківські картки. Далі Рейлі збирався їхати в окупований Донецьк, але з 24 червня перестав виходити на зв'язок.

Полинков при цьому стверджує, що Рейлі був затриманий російськими спецслужбами.

Повідомляється, що намагався знайти земляка і найманець Рассел Бентлі на прізвисько "Техас". Він подзвонив за номером, з якого невідомий абонент в останній раз набирав Рейлі. Відповів чоловік на ім'я Боря Каалмик. Він порадив "Техасу" ніколи не цікавитися долею Рейлі.

"Але ось ростовський сайт Rostov.ru повідомив про те, що Рейлі нарешті знайшли. Він був убитий і похований на території "ДНР" в середині 2015 року. Тобто якраз незабаром після того, як зник. Що конкретно сталося - не повідомляється. У статті ростовські журналісти припускають, що американець загинув під час обстрілу, але це явна нісенітниця. З огляду на те, що ДНРівці взяли його за шпигуна, до передової він навряд чи дістався. Полинков писав, що американець потрапив до рук ФСБ. Швидше за все, саме ця структура і причетна до його загибелі", - написав Казанський.

Нагадаємо, у зв’язку з введенням воєнного стану змінились правила перетину лінії розмежування на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ