Today.ua

Алла Мазур розповіла, як пережила чотири хіміотерапії: “Боятись і соромитися тут нічого“

Алла Мазур, яка нині переживає нелегкий період свого життя, вирішила відверто розповісти своїм шанувальникам, як проходить її боротьба із раком, і дала кілька цінних порад. Відповідний допис 54-річна телеведуча опублікувала у своєму Facebook.

Алла Мазур зізнається, що не мала наміру коментувати свій двобій із хворобою, а хотіла сповістити про свою перемогу лише тоді, коли все скінчиться. Однак телеведуча змінила своє рішення через те, що відчуває потребу допомогти іншим своїми порадами.

"Коли не ховаєшся від світу - це справді спрощує життя", - пише Алла Мазур.

Виявляється, телезірка вже пройшла чотири курси хіміотерапії. Четвертий, каже вона, дався легше, ніж попердні три. Та все одно, вона ще почувається слабкою.

"Побічні ефекти - традиційні, і це помітно по зміні зачіски. Але прогрес є. Попереду ще кілька хіміотерапій - і операція. І я ще раз переконуюсь: головне - почати вчасно!" – ділиться своїми міркуваннями телезірка.

Вона радить усім знайти час для себе та взяти собі за правило регулярно перевірятись у лікарів. Можна, приміром, прив'язати дату такого профілактичного огляду до свого дня народження. Відвідати клініку за кілька днів до чи після нього. І тоді ви ніколи не забудете, що треба піти до медиків.

Алла Мазур також радить ні в якому разі не панікувати,якщо вам поставили тривожний діагноз. Насамперед, перевіритись у ще кількох спеціалістів та в різних клініках, бо з діагнозами також бувають помилки.

"Якщо все підтвердилось - не панікувати тим більше! І не відкладати лікування: в надії, що розсмокчеться, або допоможуть нетрадиційні методи. Міжнародні протоколи онколікування чіткі, загальні для всіх. Більше про свій діагноз і ліки, що пропонують, можна прочитати в інтернеті. Шукайте лікаря, якому довіряєте - і починайте шлях!"- радить Алла Мазур.

Чим раніше почнете боротьбу з недугою, тим вищі шанси на одужання, і тим коротшим буде шлях до перемоги, переконана телеведуча. І ще, вона радить не залишатися зі своєю бідою наодинці, не замикатись у собі, щиро розповісти близьким людям про свою проблему і не відмовлятися від допомоги.

"Боятись і соромитись тут нічого", - каже телезірка.

Наостанок свого допису Алла Мазур дякує усім, хто не покидає її у цей нелегкий період життя і зичить усім в новому році здоров'я та віри в себе.

Нагадаємо, напередодні нового року Алла Мазур порадувала своїх шанувальників яскравою світлиною, на якій вона стоїть поруч із прикрашеною новорічною ялинкою. Шанувальники телеведучої тоді навіть відзначили, що святкове вбрання ї дуже личить, і вона стала виглядати ще привабливішою, ніж була до цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ