Today.ua

Активісти вимагають відставки глави МВС: протестувальники зібралися біля будинку Авакова

Сьогодні, 17 листопада, під будинком глави МВС України Арсена Авакова проходить акція з вимогою його відставки "Аваков, йди!".

Акцію організували активісти «Автомайдану», члени Центру протидії корупції, а також друзі та знайомі вбитої радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

Однією із головних причин вимоги відставки Авакова є нерозкриті вбивства та напади на громадських активістів. Учасники заходу також вимагають відставки генпрокурора Юрія Луценка.

На паркані маєтку Авакова учасники акції залишили трафарети "Хто замовив Катю Гандзюк", зроблені червоною фарбою.

На думку присутніх, саме бездіяльність глави МВС та провал реформи системи правоохоронних органів призвели до численних нападів на громадських діячів та активістів в Україні.

«Або вони, або ми. Ми втомилися роками переживати постійний пресинг. Ситуація в регіонах абсолютно нездорова. Вона вимагає дієву систему правоохоронних органів, яка б не давала можливості здійснювати системні атаки на активістів», — сказав учасник акції, активіст Віталій Устименко, який також став жертвою нападів.

Інший постраждалий від нападів активіст Сергій Стерненко наголосив, що по жодному з нападів на громадських діячів правоохоронці не встановили замовників.

Нагадаємо, Петро Порошенко не прийняв заяву генпрокурора Юрія Луценка про відставку з посади.

Раніше Арсен Аваков розповідав, як радикально налаштовані активісти намагалися  знести радянські пам’ятники в Києві.

Today.ua повідомляв про те, що радниця мера Херсона, відома українська активістка Катерина Гандзюк, яку облили кислотою, померла у лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ