Today.ua

Ахметов фінансував виборчі кампанії Вілкула і партії Смешка, - рух “ЧЕСНО“

Партія Ігоря Смешка "Сила і честь" отримала на виборчу кампанію під час позачергових виборів до Верховної Ради в розмірі 210 тис. грн від Сергія Сухова — співробітника компанії "Метінвест Холдинг", що належить олігарху Рінату Ахметову. Про це повідомляє громадський рух "ЧЕСНО".

Відповідно до остаточного фінансового звіту про використання коштів виборчого фонду, партія Смешка витратила на передвиборчу кампанію 26,8 млн грн. Кошти самої партії склали 26,73 млн грн, і 248,4 тис. грн — внески.

Найбільше партія витратилася на телерекламу (20 млн грн), зокрема 5,3 млн грн пішло телеканалу "Україна", який також належить Рінату Ахметову.

Той самий Сергій Сухов під час президентської передвиборчої кампанії пожертвував 1,5 млн грн Олександру Вілкулу.

Активісти зазначають, що дружина Сухова Ксенія займає посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Маріупольської міської ради.

Нагадаємо, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, який за результатами парламентських виборів не пройшов у Верховну Раду, отримав рекордні внески від фізичних осіб. У четвертому кварталі загальний бюджет політсили становив понад 66 мільйонів гривень, з яких близько 80 відсотків – приватні внески. При цьому найбільшу пожертву – 1 мільйон 650 тисяч гривень – у березні 2019 року партії Олега Ляшка перерахував колишній менеджер Ріната Ахметова Юрій Зінченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ