Today.ua

“Агент КДБ зі студентських часів“: Спливла вся правда про Медведчука

Олігарх, кум президента РФ Володимира Путіна та очільник політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук виконує важливу функцію для Кремля в Україні. Зокрема, він є важливим каналом реалізації його активних заходів. Крім того, Віктор Медведчук є джерелом найважливішої політичної інформації про тутешню ситуацію, і ця інформація є дуже цінною. Таку думку висловив колишній радянський розвідник і однокурсник Путіна з інституту КДБ Юрій Швець в інтерв'ю українському інтернет-виданню.

Він наголосив, що за ту політсилу, з якою йде Медведчук на вибори, може голосувати тільки "клінічний ідіот або п'ята колона Кремля".

Швець зазначив, що Медведчук - це агент КДБ зі студентських часів під оперативним псевдонімом "Соколовський" і людина, яка придбала нові можливості й нове дихання відтоді, як стала кумом Путіна.

"На території України він підміняє собою всі резидентури спецслужб РФ – ФСБ (Федеральна служба безпеки), СЗР (Служба зовнішньої розвідки), ГРУ (Головне розвідувальне управління). Вони Кремлю не є потрібні, поки в Україні працює Медведчук. Він виконує колосальний обсяг агентурної роботи. Це джерело найважливішої політичної інформації про ситуацію в країні. З огляду на коло його зв'язків, це найцінніша інформація", - наголосив він.

Колишній співробітник радянської спецслужби також додав, що сьогодні Медведчук – це агент-вербувальник Кремля.

"Судячи з його майже тріумфального повернення до України, в цій справі він домігся великих успіхів. Ось як він за останні декілька років проник на ринок нафтопродуктів України? Хто його туди пустив і на яких умовах? Хто йому дав можливість захопити розкручені телеканали? Як це сталося, якщо в Україні йде війна проти агресора, агентом якого він є?! Дайте відповідь на ці питання, і ви дізнаєтеся про завербованих Медведчуком агентів", – зазначив Швець.

Колишній розвідник зауважив, якщо Медведчук безперешкодно веде бурхливу політичну й економічну діяльність в Україні, це означає, що в країні діє компрадорська влада, яка за спиною народу тихо веде закулісні торги з Кремлем.

Як відомо, нещодавно Медведчук через свого бізнес-партнера Тараса Козака придбав український телеканал ZIK, і тепер у його власності перебувають одразу три мовника (ZIK, канал "112 Україна" та NewsOne).

Нагадаємо, раніше три українські телеканали, власником яких називають олігарха Віктора Медведчука, провели віртуальний телеміст із Москвою, де побували лідери “Опозиційної платформи – За життя” Вадим Рабинович, Віктор Медведчук і Юрій Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ