Today.ua

Адвокати Януковича подадуть апеляцію на вирок суду

Сьогодні, 24 січня, Оболонський районний суд Києва визнав колишнього президента України Віктора Януковича винним у державній зраді та призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Після оголошення вироку адвокат Януковича Олександр Горошинський заявив, що сторона захисту подасть апеляцію на рішення суду.

Адвокат нагадав, що вирок поки не набрав законної сили. Рішення вступає в силу після апеляційного оскарження, якщо воно буде подане протягом 30 днів.

«Ми будемо звертатися із апеляційною скаргою і сподіваємося, що зможемо встановити істину в цій справі, в тому числі в міжнародних інстанціях. В ЄСПЛ ми також будемо оскаржувати за багатьма пунктами», - сказав Горошинський.

За його словами, апеляція на вирок буде подана найближчим часом.

«Немає сумнівів в тому, що суд працював в умовах тиску. Я нагадаю, що склад суддів з вуст Луценка ми почули ще задовго, як було визначено підсудність даної справи», - додав адвокат.

За словами речниці Оболонського районного суду Інни Свинаренко, сьогодні відбулося 90 засідання у справі проти Віктора Януковича. Вирок суду було викладено на 143 сторінках.

Раніше повідомлялося, що екс-президента України Віктора Януковича терміново шпиталізували у московську клініку імені Скліфосовського з підозрою на серйозні травми хребта та коліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ